500 g ricotty
500 g špaget
125 ml mléka
špetka CITRONOVE KŮRY MLETÉ
1 hrst čerstvě nasekané petržele
sůl, PEPŘ BAREVNÝ DO MLÝNKU nebo PEPŘ TŘÍ BAREV
2 stroužky česneku
2 PL másla
1 PL oleje
4 PL strouhanky
Citronová kůra mletá nakoupíte zde
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
1Ricottu vyndejte z lednice alespoň 20 minut před začátkem vaření.
2Těstoviny uvařte podle návodu na obalu al dente. Slijte a nechejte okapat.
3Česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. V pánvi rozehřejte máslo s olejem a orestujte na něm česnek 1-2 minuty, dokud nezezlátne. Přidejte strouhanku a opečte ji dohněda. Směs poté stáhněte z plotny.
4Mléko zahřejte v hrnci, odstavte, přidejte ricottu, CITRONOVOU KŮRU a větší část nadrobno nasekané petržele a vše důkladně promíchejte. Osolte, opepřete, přidejte těstoviny a promíchejte.
Rozdělte na talíře, posypte česnekovou strouhankou, zbylou petrželkou a podávejte.
Dobrou chuť :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.