Recepty

Křupavé tofu

Křupavé tofu

počet osob
2

čas přípravy
40 min. příprava
30 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

250 g tofu
1 PL olivového oleje
2 PL kukuřičného škrobu
1 ČL mořské soli
1/2 ČL směsi NEMASO
1/2 ČL GRANULOVANÉHO ČESNEKU
1/4 ČL HRÁŠKOVÉHO PEPŘE

Nemaso nakoupíte zde
Hráškový pepř nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde

Postup přípravy

1Bloček tofu rozřízněte na 2 - 3 stejně velké části. Připravte si prkénko, dejte na něj několik papírových kuchyňských utěrek, položte na ně plátky tofu, zakryjte několika dalšími papírovými kuchyňskými utěrkami, přiklopte jiným prkénkem a dejte na něj něco tězšího, čím prkénko zatížíte (př. pytlíky mouky). Takto nechte asi 30 minut, během kterých tofu pustí vodu.

2Předehřejte troubu na 200 °C.

3Jakmile je tofu připravené, nakrájejte ho na stejné velké kostičky (čím menší, tím budou křupavější). Kostičky dejte do mísy, zakápněte olivovým olejem a opatrně promíchejte. Následně pridejte škrob, sůl a koření a opět promíchejte. Každá kostička by měla být obalena ve směsi.

4Malý pekáč vyložte pečícím papírem, naskládejte na něj kostičky tak, aby se nepřekrývaly, a dejte péct na 15 minut. Poté pekáč vyndejte z trouby, tofu obraťte na druhou stranu a pečte dalších 15 minut dozlatova (případně déle - dle výkonu trouby).


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Nemaso
Všechny recepty s kořením Hráškový pepř
Všechny recepty s kořením Česnek granulovaný

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie