Recepty

Krkovička pečená na zelí s bramborovými noky

Krkovička pečená na zelí s bramborovými noky

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
60 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Česko

Potřebujeme

cca 1 kg vepřové krkovice
1/2 kg kysaného zelí
2 cibule
Sádlo
Koření KOLENA, ŽEBRA nebo DRCENÝ KMÍN
Sůl
1 balení bramborových noků

Kolena, žebra nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde

Postup přípravy

1Krkovičku nakrájejte, nasolte a naklepejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na hrubo. Zelí propláchněte pod proudem vody a pokrájejte ho na drobno.

2V pánvi rozehřejte sádlo, maso ne něm prudce zatáhněte, posypejte kořením KOLENA, ŽEBRA a odložte bokem. Do pánve přidejte cibuli a chvíli restujte.

3. Do pekáče nasypejte zelí, na něj naskládejte maso, zasypejte cibulí, podlijte malým hrnkem vody, přiklopte víkem a pečte asi hodinu, dokud není maso měkké. Odklopte víko pekáče a ješte chvíli pečte horkým vzduchem s ventilátorem.

4Mezitím uvařte noky dle návodu. 

Noky podávejte buď samostatně nebo je smíchejte se zelím a podávejte je jako přilohu k pečenému masu.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Kolena, žebra
Všechny recepty s kořením Kmín český drcený

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie