cca 1 kg vepřové krkovice
1/2 kg kysaného zelí
2 cibule
Sádlo
Koření KOLENA, ŽEBRA nebo DRCENÝ KMÍN
Sůl
1 balení bramborových noků
1Krkovičku nakrájejte, nasolte a naklepejte na tenké plátky. Cibuli nakrájejte na hrubo. Zelí propláchněte pod proudem vody a pokrájejte ho na drobno.
2V pánvi rozehřejte sádlo, maso ne něm prudce zatáhněte, posypejte kořením KOLENA, ŽEBRA a odložte bokem. Do pánve přidejte cibuli a chvíli restujte.
3. Do pekáče nasypejte zelí, na něj naskládejte maso, zasypejte cibulí, podlijte malým hrnkem vody, přiklopte víkem a pečte asi hodinu, dokud není maso měkké. Odklopte víko pekáče a ješte chvíli pečte horkým vzduchem s ventilátorem.
4Mezitím uvařte noky dle návodu.
Noky podávejte buď samostatně nebo je smíchejte se zelím a podávejte je jako přilohu k pečenému masu.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.