Recepty

Krevety na víně

Krevety na víně

počet osob
3

čas přípravy
15 min. příprava

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Plody moře

Potřebujeme

250 g krevet (nejlépe chlazených)
hrst petrželky
6 snítek bazalky
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
100 ml bílého vína
sůl
koření Lemon Pepper
10 cherry rajčat
koření Francouzská směs Žanet

Lemon Pepper nakoupíte zde
Francouzská směs Žanet nakoupíte zde

Postup přípravy

1Krevety očistěte a promíchejte je s jemně nasekanou petrželkou, bazalkou, dvěma lžícemi olivového oleje a česnekem nakrájeným na plátky.

2Krevety nechte půl hodiny odležet v lednici.

3Dvě zbývající lžíce oleje zahřejte na rozpálené pánvi. Poté na pánev rozložte krevety a opečte je z obou stran (cca 3 min. z každé strany).

4Přidejte víno, rajčata, sůl, koření a ještě asi 3 až 4 minuty poduste.

5Hotové krevety podávejte s čerstvým bílým pečivem (například s francouzskou bagetou).

Líbí se vám náš recept? Vyzkoušejte ho. Líbí se vám náš program "VAŘTE PODLE KOŘENÍ"? Vyzkoušejte ho. Jste s námi spokojeni? Dejte nám to vědét. Nevíte jak? Napište nám nebo jen naše recepty "SDÍLEJTE". Nemáte doma ještě naše koření? Pozorně si náš ESHOP projděte a objednejte si ho. Děkujeme 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Lemon Pepper
Všechny recepty s kořením Francouzská směs Žanet

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie