Recepty

Krémová rajčatová polévka s červenou čočkou

Vyzkoušejte osvědčenou kombinaci rajčat a červené čočky. Ladí k sobě nejen barevně, ale i chutí. Červená čočka se postará o hustotu a sytost polévky. Měkká je do 15 minut, je tedy skvělým parťákem pro rychlé polévky.
Krémová rajčatová polévka s červenou čočkou

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
0

druh jídla
Polévky

Potřebujeme

400 g pasírovaných rajčat (rajčatová passata)
120 g půlené červené čočky
1 střední mrkev
1 cibuli
1 l zeleninového vývaru nebo vody
2 PL olivového oleje
Sůl
Pepř
2 stroužky česneku
2 ČL koření MAKOVÉ KARI
1 kelímek hustého krémového jogurtu

TIP

Místo pasírovaných rajčat můžete použít sekaná rajčata z plechovky.

Makové kari nakoupíte zde

Postup přípravy

1Na olivovém oleji orestujte cibuli. Když zesklovatí, přidejte nakrájenou mrkev a opět orestujte.

2Přidejte nakrájený česnek, nechte rozvonět a hned vlijte rajčatovou passatu a vsypte červenou čočku.

3Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou.  Ochuťte solí, pepřem, makovým kari a vařte pozvolna 20 minut do změknutí mrkve.

4Rozmixujte do hladka tyčovým mixérem nebo pohodlněji ve velkém stolním mixéru. 

5Podle požadované konzistence dolaďte hustotu. Každou porci na talíři ozdobte hustým krémovým jogurtem.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Makové kari

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie