Recepty

Krémová polévka z dýně s praženými chilli ořechy

Krémová polévka z dýně s praženými chilli ořechy

počet osob
6

čas přípravy
20 min. příprava
30 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Polévky

Potřebujeme

Polévka:
2 střední žluté cibule
cca 2 PL oleje
1 střední dýně hokkaido
voda nebo zeleninový vývar pro ještě plnější chuť
sůl
1 ČL koření GARLIC PEPPER
1 PL KARI ASIA
1/2 ČL MLETÉHO ZÁZVORU
1 plechovka kokosového krému (400 ml)

Pražené chilli ořechy:
1 hrst solených kešu ořechů
1 kousek másla
1 špetka CAYENSKÉHO CHILLI

Garlic Pepper nakoupíte zde
Kari Asia nakoupíte zde
Zázvor mletý nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na oleji dosklovata. Poté přidejte vyčištěnou a na cca 3cm kostky nakrájenou dýni (hokkaido se nemusí loupat), promíchejte a zalijte vodou či vývarem tak, aby byly všechny kousky dýně ponořené. Přidejte sůl, koření a vařte do měkka.

2Mezitím si připravte chilli ořechy. Solené kešu nasekejte na malé kousky. Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte nasekané kešu ořechy, špetku CHILLI, promíchejte a za občasného míchání nechte chvilku restovat, aby ořechy lehce zezlátly (pozor, abyste je nespálili, byly by pak hořké).

3Jakmile je dýně měkká, vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte kokosový krém, promíchejte, vraťte na plotnu a ještě pár minut povařte. Dle potřeby dochuťte.

4Servírujte s lístkem petržele nebo koriandru a s praženými kešu ořechy.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Garlic Pepper
Všechny recepty s kořením Kari Asia
Všechny recepty s kořením Zázvor mletý
Všechny recepty s kořením Chilli cayenské

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie