Polévka:
2 střední žluté cibule
cca 2 PL oleje
1 střední dýně hokkaido
voda nebo zeleninový vývar pro ještě plnější chuť
sůl
1 ČL koření GARLIC PEPPER
1 PL KARI ASIA
1/2 ČL MLETÉHO ZÁZVORU
1 plechovka kokosového krému (400 ml)
Pražené chilli ořechy:
1 hrst solených kešu ořechů
1 kousek másla
1 špetka CAYENSKÉHO CHILLI
Garlic Pepper nakoupíte zde
Kari Asia nakoupíte zde
Zázvor mletý nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
1Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na oleji dosklovata. Poté přidejte vyčištěnou a na cca 3cm kostky nakrájenou dýni (hokkaido se nemusí loupat), promíchejte a zalijte vodou či vývarem tak, aby byly všechny kousky dýně ponořené. Přidejte sůl, koření a vařte do měkka.
2Mezitím si připravte chilli ořechy. Solené kešu nasekejte na malé kousky. Na pánvi rozpusťte kousek másla, přidejte nasekané kešu ořechy, špetku CHILLI, promíchejte a za občasného míchání nechte chvilku restovat, aby ořechy lehce zezlátly (pozor, abyste je nespálili, byly by pak hořké).
3Jakmile je dýně měkká, vše rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Přidejte kokosový krém, promíchejte, vraťte na plotnu a ještě pár minut povařte. Dle potřeby dochuťte.
4Servírujte s lístkem petržele nebo koriandru a s praženými kešu ořechy.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.