Recepty

Krémová cizrna Masala

Krémová cizrna Masala

čas přípravy
5 min. příprava
5 restování
10 vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

2 plechovky nakládané uvařené cizrny
1 velká cibule
2 lžíce přepuštěného másla Ghí nebo oleje
1 lžíce kvalitního rajčatového protlaku
2 lžičky koření VEGE MASALA
½ lžičky mleté KURKUMA
3 stroužky česneku
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
Sůl
1 krabička (250 ml) krémového kokosového mléka
Čerstvý koriandr nebo petržel na ozdobu
Citronová šťáva na doladění chuti

Vege masala nakoupíte zde
Kurkuma nakoupíte zde

Postup přípravy

1Cibuli nakrájejte na drobno a pozvolna restujte do zlatova na přepuštěném másle, aby

cibule změkla. Ke konci přidejte prolisovaný česnek, zázvor a krátce promíchejte.

2Přidejte koření, rajčatový protlak a opět zarestujte.

3Do pánve vsypte okapanou cizrnu, vlijte kokosový krém a ochuťte solí. Nechte asi 20

minut na mírném stupni povařit.

4Na závěr dolaďte chuť. Zakápněte citronovou šťávou, můžete přidat koření, případně

trochu chilli.

Na talíři každou porci ozdobte petrželkou nebo koriandrem.

Podávejte s chlebovými plackami, rýží nebo s kuskusem.

TIP

Pokud byste chtěli cizrnu uvařit ze základní suroviny, den předem ji namočte a uvařte velmi do měkka, aby byla „máslová“.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vege masala
Všechny recepty s kořením Kurkuma

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie