4 králičí stehna nebo celý králik
3 větší cibule
1 větší mrkev
1 lžíce plnotučné hořčice
2 citrony
1 dcl bílého vína
kousek špeku nebo slaniny
1 kelímek šlehačkové a jeden kysané smetany
1 PL koření SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ
bobkový list celý
nové koření celé
sůl a cukr na dochucení
Svíčková & Na smetaně nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Den první:
1Maso očištěte od blan, celého králika naporcujte, posolte a dejte do pekáče.
2Cibuli i mrkev nakrájejte nahrubo, zasypte jí maso, zalijte bílým vínem, přiklopte víkem a dejte do chladu.
Den druhý:
3Maso vytáhněte z láku. Na horké pánvi maso zprudka zatáhněte ze všech stran a vložte zpět do pekáče.
4Slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte ji v hrnci. Přidejte cibuli s mrkví, hořčici, koření SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ, bobkový list, nové koření a na čtvrtky nakrájený citron. Přilijte 2 dcl vody a nechte dojít k varu.
5Vše nalijte na maso v pekáčku, přikryjte víkem a dejte na 60 minut do vyhřáté trouby na teplotu 180 stupňů.
6Když je maso měkké vytáhněte ho z touby a dejte odpočinout. Zeleninu přelijte zpět do hrnce, citron a koření z ní vytáhněte.
7Přidejte obě smetany a vše do hladka rozmixujte tyčovým mixérem.
8Dochuťte solí, citronovou šťávou, případně doslaďte cukrem a nechte 15 minut odpočinout.
9Maso dejte na talíř a podávejte s omáčkou a houskovým nebo karlovarským knedlíkem.
Toto jídlo vypadá složitě, ale rozhodně není. Uvařte si tento recept stejně, ale i v obměnách s jiným druhem masa a určitě si ho zamilujete (hovězí kýta, srdce).
Pravá česká klasika, kterou pamatujete od vašich babiček. Dobrou chuť.
Líbí se Vám tento recept a náš unikátní program VAŘTE PODLE KOŘENÍ? Sdílejte a šiřte ho dál. Děkujeme.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.