1 králík
2 ČL Řecké bylinky
2 cibule
sůl
Střapačky
1 lžíce vepřového sádla
1 velká cibule
400 g kysaného zelí
200 g slaniny
GARLIC PEPPER
Halušky
7 velkých brambor
cca 200 g polohrubé mouky
sůl
1Na králíka vytřete hrst soli a celého ho posypejte kořením Řecké bylinky. Cibuli nasekejte na hrubo a dejte do pekáče. Králíka položte na ni, podlijte naběračkou vody, přiklopte víkem a dejte do vyhřáté trouby na 160 °C. Pečte do měkka (cca 2 hodiny). Potom odklopte víko a dopečte dozlatova v troubě v horkém vzduchu s ventilátorem.
2Cibuli nakrájejte na drobno, slaninu na kostky. Zelí propláchněte a nakrájejte na menší kousky.
2V pánvi na sádle opečte slaninu dozlatova. Přidejte cibuli a restujte, dokud nezměkne. Přidejte zelí a podlijte trochou vody. Okořeňte, dobře promíchejte a duste pod pokličkou cca 15 minut do měkka.
3Mezitím si do velkého hrnce dejte vařit vodu. Očistěte brambory a nastrouhejte je do větší mísy najemno.
4Osolte je a postupně přisypávejte mouku. Těsto by nemělo být ani příliš řídké, ale ani velmi husté. Zkuste vhodit do hrnce s vroucí vodou jednu halušku a pokud se rozpadne, přidejte do těsta ješte mouku.
5Pomocí sítka na halušky a vařečky protlačte těsto do hrnce s vroucí vodou a občas promíchejte. Když halušky vyplavou na povrch, vařte je na mírném ohni ješte 2-3 minuty.
6Halušky sceďte a přidejte k zelí, dobře promíchejte a podávejte spolu s králíkem.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.