50g kukuričného škrobu (Gustin)
100g kyseliny citrónové
150g sody bikarbony
1 ČL koření HřEBÍČEK MLETÝ
půl ČL POMERANČOVE KURY DRCENE
5 PL kokosového oleje
Hřebíček mletý nakoupíte zde
Pomerančová kůra drcená nakoupíte zde
1Do kokosového oleje přidejte HŘEBÍČEK, POMERANČOVOU KŮRU a zahřejte na 40°C, aby zesílela vůně koření. Nechejte macerovat 24 hodin při pokojové teplotě.
2Na druhý den přeceďte hotový macerát přes jemné sítko. Samostatně v misce pořádně míchtejte škrob, kyselinu a sodu bikarbonu.
3Když je vše promíchané, přidávejte macerát po malých dávkách. Směs nesmí mít ani sypkou a ani mokrou konzistenci - po stlačení v dlani musí držet pohromadě.
4V momentě, kdy má směs správnou konzistenci, začněte ji plnit do připravených formiček. Směs pořádně utlačte a po minutě vyndejte z formičky.
Formičky mohou být různých tvarů a velikostí. Originální formičky na šumivky seženete běžne na internetu, ale pokud máte doma děti, zkuste použít jejich formičky na plastelínu. Dno formičky ozdobte 2-3 hřebíčky. Hřebíček má krásnou a výraznou vůni, ale samozřejmě můžete použít i jiné koření, například levanduli, kardamom či skořici...
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.