Kofty
200 g namočené červené čočky
2 PL rostlinného oleje
2 ČL koření Bulharsko
konzerva krájených rajčat ( 2 PL použijete na kofty a zbytek do omáčky)
3 stroužky česneku
3/4 ČL soli
150 g strouhanky (100 g přibližně na kofty a zbytek na obalování)
rostlinný olej na smažení
Jemná tandoori omáčka
2 PL rostlinného oleje
1/2 červené papriky
1 mrkev
1 cibule
1 cm zázvoru, očištěného a nastrouhaného
2 ČL koření Orient
hrst namočených kešu ořechů
zbytek konzervy krájených rajčat
konzerva kokosového mléka
1Namočenou čočku propláchněte ve vodě a dejte vařit do přibližně 500 ml vody na 10 minut.
2Čočku sceďte a propláchněte čistou vodou, nechejte odkapat.
3Do rozehřátého oleje přidejte Bulharsko. Až koření začne vonět, přidejte prolisovaný česnek, krájená rajčata a čočku. Všechno promíchejte.
4Směs dejte bokem vychladnout a připravte si omáčku.
5Na rozehřátém oleji si orestujte nakrájenou cibuli.
6Přidejte nakrájenou a očištěnou mrkev a papriku a krátce restujte všechno dohromady. Přidejte nastrouhaný zázvor a koření Orient.
7Až koření začne vonět, přidejte kešu ořechy a konzervu krájených rajčat. Všechno zalijte kokosovým mlékem a přikryté vařte na mírném ohni 15 minut.
8Mezitím dokončete čočkové kofty.
9K vychladnuté směsi z čočky přidejte sůl a postupně také strouhanku. Přidávejte tak, aby vznikla tvárná směs. V rukou by se neměla rozpadávat, ale nesmí být příliš suchá a tvarujte kuličky.
10Kuličky obalujte ve zbytku strouhanky a na rozpáleném oleji je osmažte z obou stran.
11Hotovou omáčku ještě dosolte a tyčovým mixérem rozmixujte do hladka.
12Kuličky servírujte s omáčkou, nakrájenou čerstvou zeleninou a rýží. Můžete ale zvolit i jinou oblíbenou přílohu . Můžete je servírovat třeba se salátem a jogurtovým dresinkem.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.