Bramborové těsto:
700 g brambor
1170 g hrubé mouky
80 g dětské krupičky
1 vejce
sůl
Náplň:
400 g moravského uzeného
2 cibule
olej
GARLIC PEPPER
Zelí:
1 kg kysaného zelí
1 ČL DRCENÉHO KMÍNU
2 stroužky česneku
4 vrchovaté PL cibule
čerstvý křen podle chuti
sůl
Na ozdobu:
CIBULE SMAŽENÁ
Cibule smažená nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Knedlíky:
1Den předem uvařte brambory ve slupce.
2Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno na struhadle. Přidejte mouku, krupičku, vejce a trochu soli a zadělejte těsto – hotové je měkké a poddajné, ale nelepí. Podle potřeby můžete ještě trochu mouky přidat. Těsto je určené k rychlé spotřebě, při delším stání má tendenci řídnout.
3Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji dosklovata. Uzené maso nakrájejte na malé kostičky a orestujte s cibulí. Pro chuť přidejte Garlic Pepper. Směs nechte ideálně cca 20 minut vychladnout.
4Do velkého hrnce dejte vařit vodu na knedlíky a osolte ji. Z těsta oddělujte kousky, ze kterých v pomoučených dlaních tvořte placky. Doprostřed dejte pomocí lžíce směs masa s cibulí a zabalte knedlíky. Ty vařte na etapy ve vroucí vodě 15 - 20 min podle velikosti knedlíků. Snažte se knedlíky vařit tak, aby se nedotýkaly. Hlavně je nepokládejte na sebe. Knedlíky mají tendenci se přichytávat ke dnu po chvilce, kdy je vložíte do vody. Proto je po cca 3 minutách, kdy je vložíte do vroucí vody, oddělejte ode dna pomocí podběračky.
5Po 15 minutách udělejte zkoušku, jestli jsou knedlíky uvařené. Knedlík rozkrojte a podívejte se dovnitř.
Zelí:
1Zelí lehce opláchněte pod proudem vody, dejte do hrnce, zalijte vodou, přisypejte kmín a sůl, vařte do změknutí a pak sceďte.
2Do zelí nastrouhejte česnek, křen a vmíchejte 4 vrchovaté polévkové lžíce cibule osmažené na másle.
3Nechte 20 minut odpočinout.
Hotové knedlíky podávejte se zelím a posypané smaženou cibulkou.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.