Recepty

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
30 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Slovenská kuchyně

Potřebujeme

1 střední kapusta
kousek slaniny
1 ks cibule
sádlo
2 brambory
2 stroužky česneku
1/2 ČL KMÍN DRCENÝ
1 ČL VALACH
špetka ČERNÝ PEPŘ MLETÝ
sůl
hladká mouka

Kmín český drcený nakoupíte zde
Valach nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Kapustu nakrájejte na proužky, brambory na menší kousky, cibuli nadrobno a slaninu na malé kostky.

2Na sádle opečte slaninu, přidejte cibuli a opečte dozlatova.

3Když je cibule orestovaná dozlatova, přidejte kapustu, brambory, všechno kořený, sůl a prolisovaný česnek. Podlijte vodou a na mírném plameni brambory vařte do poloměkka.

4Rozmíchejte hladkou mouku v troše vody. Když jsou brambory poloměkké, přilijte vodu s moukou do "prívarku", nechte vřít 15 minut a máte hotovo.

Podávejte s opečeným špekáčkem nebo domácí sekanou. Recept na domácí sekanou najdete zde.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Kmín český drcený
Všechny recepty s kořením Valach
Všechny recepty s kořením Pepř černý mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie