Recepty

Kandovaný pomeranč v chilli čokoládě

Kandovaný pomeranč v chilli čokoládě

počet osob
4

čas přípravy
60 min. příprava
40 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Tipy na dárky (nevánoční)

Postup přípravy

1Pomeranče umyjte a nakrájejte na plátky hrubé asi 1 cm. Pomeranče krátce povařte v horké vodě a potom je prudce ochlaďte ve studené vodě.

2Do hrnce dejte vodu a cukr. Přiveďte k varu a přidejte pomeranče. Povařte na mírném plameni 40 až 45 minut. 

3Pomeranče odstavte a nechte je v sirupu ješte 15 minut odležet.

4Pomeranče naskládejte na plech vyložený pečícím papírem a nechte sušit na teplém a suchém místě. 3 dny by mohly stačit.

5Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni. Přidejte chilli podle chuti. 

6Pomeranče namočte do čokolády a nechte ztuhnout na pečícím papíru.

Pokud nemáte rádi chilli, můžete použít například zázvor, citronovou kůru či perníkové koření. Pro děti můžete hořkou čokoládu vyměnit za mléčnou či bílou a smíchat například se skořicí nebo kardamonem.

Dobrou chuť! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Chilli drcené
Všechny recepty s kořením Kardamom mletý
Všechny recepty s kořením Koření na perníčky
Všechny recepty s kořením Skořice mletá
Všechny recepty s kořením Zázvor mletý
Všechny recepty s kořením Citronová kůra mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie