1 kg kančího masa (nejlépe plec nebo kýta)
2 cibule
2 mrkve
1 bulva čerstvého fenyklu
2 ČL koření VEGE RAJČÁTKA
1 ČL koření DIVOČINA
2 PL malinového džemu
2 dcl suchého bílého vína
1 menší plechovka rajčatového protlaku
1 dětský perník jakékoliv příchuti
Rýžové noky:
1/2 kg uvařené rýže
2 vejce
1 PL SUŠENÉ PETRŽELE
3 PL rýžové krupice
1/2 ČL jedlé sody bikarbony
1Maso zbavte blan. Mrkev, fenykl a cibuli očistěte. Zeleninu nakrájejte na kolečka, maso na menší proužky a perník na kostičky. Rýži si dejte uvařit dle obvyklého návodu.
2V hrnci na horkém sádle zprudka zatáhněte maso a odložte si ho bokem. Do hrnce přidejte opět kousek sádla a orestujte na něm cibuli, mrkev a fenykl dozlatova.
3Do hrnce se zeleninou přidejte maso, přilijte bílé víno, přidejte sůl, koření, protlak, malinový džem a nechte víno odpařit. Pak dolijte trochu vody nebo vývaru a duste maso do měkka. V průběhu vaření vodu nebo vývar stále dolévejte. Hladina omáčky by měla být maximálně 2 cm nad masem na začatku vaření a v průběhu vaření cca 1 cm.
4Když je maso měkké, přidejte nakrájený perník a tím ragú zahustíte. Vařte ještě asi 10 minut a pak vypněte, případně dořeďte vodou do požadované gulášové konzistence.
Rýžové noky
5Rýži smíchejte s vejci, rýžovou krupicí, sodou bikarbonou a petrželí. Vytvořte hutné těsto a nechte 20 minut odpočinout. V ruce udělejte úhledné noky takové velikosti, která vám vyhovuje a vařte v osolené vodě, dokud nevyplavou.
Ragú podávejte s rýžovým nokem, případně s chlebem.
Ragú je starý francouzský pomalu tažený pokrm z masa, zeleniny a ovoce s výraznou chutí koření. Celkem málo připravované jidlo, ale při dobré úpravě je francouzský "ragout" skvělým gurmánským zážitkem. Vyzkoušejte zvěřinu upravit trochu jinak než guláš a budete nadšeni.
Dobrou chuť! Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.