500g dobrého mletého hovězího masa
500g dobrého mletého vepřového masa (nejlepší je plec)
2 vejce
1 střední nadrobno nasekaná cibule
2 ČL VEGE RAJČÁTKA
2 ČL STAROČECH
2 ČL ČESNEK MLETÝ nebo 2 stroužky česneku
3 PL mléka
2 PL strouhanky
1 ČL kremžské nebo plnotučné hořčice
sůl dle chuti
olej na smažení
Na trojobal:
hladká mouka
2 vejce
strouhanka
1Mleté maso, mléko, ostatní suroviny a koření smichejte, dobře zapracujte a dejte do lednice alespoň na hodinu vychladit.
2Z vypracované směsi vytvořte bochánky, z bochánku karbenátky a obalte je v trojobale. Hladká mouka, vejce a nakonec strouhanka. a usmažte je na slunečnicovém oleji.
3Podávejte s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Stejně dobrá je varianta bez trojobalu.Záleží jak máte karbenátky rádi..
Líbí se vám náš recept? Vyzkoušejte ho. Líbí se vám náš program "VAŘTE PODLE KOŘENÍ"? Vyzkoušejte ho. Nemáte doma ještě naše koření? Pozorně si náš ESHOP projděte a objednejte si ho. Jste s námi spokojeni? Dejte nám to vědět. Nevíte jak? Napište nám nebo jen naše recepty "SDÍLEJTE". Děkujeme.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.