Recepty

Jemná zeleninová polévka s hlívou a hráškem

Hlíva ústřičná je zázračná výživná houba, kterou stojí zato pravidelně zařazovat při vaření. A dokonce o tom nikdo nemusí vědět. Když ji rozmixujete do zeleninové polévky, krásně do ní zapadne a ještě ji přirozeně zahustí.
Jemná zeleninová polévka s hlívou a hráškem

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
5 restování
15 vaření

obtížnost
0

druh jídla
Bez lepku

Potřebujeme

250 g hlívy ústřičné (1 balení)
1 menší cuketu
4 hrsti mraženého hrášku
0,25 střední bulvy celeru
1 l zeleninového vývaru
2 ČL koření VEGE ZELENINKA
2 PL přepuštěného másla Ghí
0,25 lžičky KURKUMY pro barvičku
1 šálek smetany na zjemnění
Sůl dle chuti

Vege - zeleninka nakoupíte zde
Kurkuma nakoupíte zde

Postup přípravy

1Hlívu rozkrájejte na kousky. Celer oloupejte, cuketu nechte se slupkou a také nakrájejte. V hrnci rozpusťte přepuštěné máslo a postupně orestujte celer a cuketu a hlívu do mírného opečení. Vedle na nepřilnavé pánvi si krátce orestujte do zlatova hlívu. 

2Hlívu přendejte do hrnce k zelenině a zalijte vývarem. Vsypte hrášek a ochuťte kořením VEGE ZELENINKA. Dle potřeby osolte. 

3Vařte do změknutí asi 15 minut. Přidejte trošku kurkumy pro zářivější barvu a smetanu. Rozmixujte do krémové konzistence tyčovým mixérem nebo ve stolním mixéru. 

4Na závěr dolaďte hustotu jak vám vyhovuje. Při servírování polévky dejte na stůl misku s domácími opečenými krutony. Mohou být česnekové i sýrové. 

TIP

Druh smetany zvolte dle svého stylu. Použít můžete jak tradiční smetanu, tak rostlinnou smetanu. Když polévku připravíte v čistě rostlinné verzi, bude vhodná jak pro vegany, tak  pro lidi s laktózovou intolerancí. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Vege - zeleninka
Všechny recepty s kořením Kurkuma

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie