250 g hlívy ústřičné (1 balení)
1 menší cuketu
4 hrsti mraženého hrášku
0,25 střední bulvy celeru
1 l zeleninového vývaru
2 ČL koření VEGE ZELENINKA
2 PL přepuštěného másla Ghí
0,25 lžičky KURKUMY pro barvičku
1 šálek smetany na zjemnění
Sůl dle chuti
1Hlívu rozkrájejte na kousky. Celer oloupejte, cuketu nechte se slupkou a také nakrájejte. V hrnci rozpusťte přepuštěné máslo a postupně orestujte celer a cuketu a hlívu do mírného opečení. Vedle na nepřilnavé pánvi si krátce orestujte do zlatova hlívu.
2Hlívu přendejte do hrnce k zelenině a zalijte vývarem. Vsypte hrášek a ochuťte kořením VEGE ZELENINKA. Dle potřeby osolte.
3Vařte do změknutí asi 15 minut. Přidejte trošku kurkumy pro zářivější barvu a smetanu. Rozmixujte do krémové konzistence tyčovým mixérem nebo ve stolním mixéru.
4Na závěr dolaďte hustotu jak vám vyhovuje. Při servírování polévky dejte na stůl misku s domácími opečenými krutony. Mohou být česnekové i sýrové.
TIP
Druh smetany zvolte dle svého stylu. Použít můžete jak tradiční smetanu, tak rostlinnou smetanu. Když polévku připravíte v čistě rostlinné verzi, bude vhodná jak pro vegany, tak pro lidi s laktózovou intolerancí.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.