Recepty

Jelení vývar

Jelení vývar

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
120 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Zvěřina

Potřebujeme

cca 1,5 kg jeleních žeber, krku nebo polévkové směsi
3 mrkve
1 petržel
kousek celeru
kousek pórku
1 malá cibule
1 ČL koření NESOLDÍK
1 ČL koření DIVOČINA
sůl

NEBO klasická varianta použití koření:
5 kuliček NOVÉHO KOŘENÍ
5 kuliček PEPŘE ČERNÉHO
2 kuličky JALOVCE
2 listy BOBKOVÉHO LISTU

oblíbené těstoviny

Nesoldík nakoupíte zde
Divočina nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
Jalovec celý nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Maso vložte do hrnce, zalijte vodou a přiveďte k varu, dokud se nezačne vytvářet pěna.

2Všechnu vodu vylijte, opláchněte hrnec, maso a znovu zalijte vodou.

3Přidejte zeleninu, koření, sůl a nechte jen lehce probublávat s mírně odklopenou poklicí. Vodu průběžně dolévejte.

4Když je maso měkké, vývar sceďte, maso oberte, zeleninu nakrájejte a vložte nazpět.

Podávejte s nudlemi nebo jinou polévkovou zavářkou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Nesoldík
Všechny recepty s kořením Divočina
Všechny recepty s kořením Bobkový list celý
Všechny recepty s kořením Jalovec celý
Všechny recepty s kořením Nové koření celé
Všechny recepty s kořením Pepř černý celý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie