4 jelení steaky (kýta, svíčková, roštěnec)
olivový a slunečnicový olej
BAREVNÝ PEPŘ DO MLÝNKŮ
máslo
sůl
Makovo-vinná omáčka:
1/2 l červeného vína
4 PL mletého modrého máku
1/2 ČL MLETÉHO JALOVCE
2 oříšky másla
1 PL medu
sůl
1Jelení steaky potřete slunečnicovým olejem, položte na horký gril nebo pánev a po několika minutách maso otočte.
2V pánvi nebo ohnivzdorné misce rozpusťte máslo a maso tam přendejte.
3Steaky posypejte čerstvě namletým pepřem z mlýnku a nechte ještě pár minut v teplém grilu nebo troubě v máslové lázni s odpočinout.
Makovo-vinná omáčka
4Do pánve dejte půl litru kvalitního červeného vína, 4 PL mletého máku, 1/2 ČL MLETÉHO JALOVCE, vařte a zredukujte na polovinu.
5Omáčku důkladně rozmixujte, vraťte zpět na oheň, přidejte med a 2 oříšky másla a nechte ještě chvíli prohřát.
6Přímo na talířích steaky posolte, přelijte máslem s kořením, zakápněte olivovým olejem a servírujte s připravenou omáčkou.
Skvělá kombinace zvěřiny, koření, máku a červeného vína. Nezapomenutelné!
Dobrou chuť
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.