Recepty

Jelení steak s makovo-vinnou omáčkou s jalovcem

Jelení steak s  makovo-vinnou omáčkou s jalovcem

počet osob
4

čas přípravy
5 min. příprava
10 min. Grilování
15 min. příprava omáčky

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Zvěřina

Potřebujeme

4 jelení steaky (kýta, svíčková, roštěnec)
olivový a slunečnicový olej
BAREVNÝ PEPŘ DO MLÝNKŮ
máslo
sůl

Makovo-vinná omáčka:
1/2 l červeného vína
4 PL mletého modrého máku
1/2 ČL MLETÉHO JALOVCE
2 oříšky másla
1 PL medu
sůl

Jalovec mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Jelení steaky potřete slunečnicovým olejem, položte na horký gril nebo pánev a po několika minutách maso otočte.

2V pánvi nebo ohnivzdorné misce rozpusťte máslo a  maso tam přendejte.

3Steaky posypejte čerstvě namletým pepřem z mlýnku a nechte ještě pár minut v teplém grilu nebo troubě v máslové lázni s odpočinout.

Makovo-vinná omáčka

4Do pánve dejte půl litru kvalitního červeného vína, 4 PL mletého máku, 1/2 ČL MLETÉHO JALOVCE, vařte a zredukujte na polovinu.

5Omáčku důkladně rozmixujte, vraťte zpět na oheň, přidejte med a 2 oříšky másla a nechte ještě chvíli prohřát.

6Přímo na talířích steaky posolte, přelijte máslem s kořením, zakápněte olivovým olejem a servírujte s připravenou omáčkou.

Skvělá kombinace zvěřiny, koření, máku a červeného vína. Nezapomenutelné!

Dobrou chuť


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Jalovec mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie