1,5 kg masa z jelena (krk, plec, kýta)
4 velké cibule
2 dcl suchého červeného vína
4 PL sádla
1 ČL TYMIÁNU
1 PL UZENÉ PAPRIKY
1 PL MAJORÁNKY
1 ČL koření GARLIC PEPPER
1 ČL MLETÉHO JALOVCE
2 PL švestkových povidel
3 stroužky česneku
sůl
Tymián nakoupíte zde
Majoránka nakoupíte zde
Paprika uzená nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
1Cibuli nakrájejte najemno. V hrnci rozehřejte sádlo a orestujte na něm cibulku dozlatova.
2Maso nakrájejte na kostky cca 2 x 2 cm. Jakmile je cibulka zlatavá, přidejte maso a zatáhněte ze všech stran. Přidejte koření JALOVEC, TYMIÁN A GARLIC PEPPER a dobře zarestujte. Podlijte trochou vody a duste do poloměkka. Během varu ještě podlévejte malým množstvím vody nebo vývaru.
3Když je maso částečně měkké, přidejte povidla, víno, UZENOU PAPRIKU a duste dál, dokud nebude maso úplně měkké.
4MAJORÁNKU prodrhněte v dlaních, česnek nastrouhejte a vše přidejte do guláše. Guláš zahustěte tak, jak jste zvyklí (bramborem, moukou, solamylem, chlebem či perníkem), ještě chvíli provařte, případně dořeďte vodou na požadovanou konzistenci a dosolte dle chuti.
5Ozdobte cibulí a podávejte s pečivem nebo houskovým knedlíkem.
Druhů gulášů jsou tisíce, tento patří také k mým oblíbeným. Není tam moc papriky a je "tak trochu jiný" než ty, na které jste zvyklí. Pro "gulášožrouty" příjemná změna.
Dobrou chuť! Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.