Recepty

Jarní farmářské kuře plněné játrovou nádivkou s mákem a koprem

Jarní farmářské kuře plněné játrovou nádivkou s mákem a koprem

počet osob
4

čas přípravy
260 min. příprava
20 min. nádivka
4 hod. pečení masa

obtížnost
střední

druh jídla
Drůbež

Potřebujeme

1 celé kuře
400 g drůbežích jater
2 vejce
2 cibule
oříšek másla
1 PL sádla
4 PL modrého máku
1 PL FARMÁŘSKÉ SMĚSI BREZINA
2 ČL KOPRU nebo svazek čerstvého
2 ČL PAŠTIKOVÉHO KOŘENÍ
1 ČL ŘECKÝCH BYLINEK
6 rohlíků
2 vejce
1/2 hrnku hrubé mouky
1/2 hrnku mléka
sůl

Farmářská směs BREZINA nakoupíte zde
Kopr nakoupíte zde
Paštikové koření nakoupíte zde
Řecké bylinky nakoupíte zde

Postup přípravy

1Kuře opláchněte, vysušte, posypte solí a kořením FARMÁŘSKÁ SMĚS BREZINA.

2Cibuli a kopr nasekejte najemno a rohlíky nakrájejte na středně velké kostky. Játra zbavte žilek a nakrájejte je na nudličky. Z vajec oddělte bílek a z něj vyšlehejte tuhý sníh.

NÁDIVKA

3Na sádle orestujte cibuli dorůžova, přidejte játra a zprudka je opečte. Přisypte mák, KOPR, PAŠTIKOVÉ KOŘENÍ, ŘECKÉ BYLINKY, sůl a směs dejte do mísy vychladnout.

4Ke směsi přidejte rohlíky, žloutky, mouku, mléko, sůl, rozpuštěné máslo a sníh. Všechny suroviny důkladně zapracujte do sebe, ať se dobře spojí.

5Částí nádivky naplňte kuře. Dobře břišní otvor zašijte provázkem (někomu postačí i špejle). Připravené kuře vložte do pekáče, ze zbytku nádivky vytvořte koule velikosti dlaně a přidejte je do pekáčku ke kuřeti.

6Podlijte hrnkem vody, přiklopte víkem a pečte na 100 °C alespoň 4 hodiny. Čas a teplotu můžete samozřejmě upravit na vyšší stupeň, ale kuře se vám více zpeče.

7Posledních 20 minut kuře dopečte bez víka na horkém vzduchu do zlatova. Výpek slijte a zredukujte ho na polovinu tekutiny. Tím pak budete polévat kuře na talíři nebo v něm namáčet bagetu.

8Po dopečení kuře i nádivku naporcujte a podávejte s pažitkovými brambory nebo jen tak s francouzskou bagetou.

Toto je můj vlastní recept, mám ho velice rád a často ho vařím dětem a známým. Všem velice chutná, tak si ho vyzkoušejte i Vy.

Už brzy vás tento recept naučím a přidám i své zkušenosti z míchání koření naživo na našem streamu. Sledujte naše sociální sítě a přihlaste se také do naší nové FB skupiny "Vaříme s Davídkovým kořením", kde se dozvíte mnohem více.

Váš Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Farmářská směs BREZINA
Všechny recepty s kořením Kopr
Všechny recepty s kořením Paštikové koření
Všechny recepty s kořením Řecké bylinky

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie