1 balení (200 g) nudlí Udon
2 PL neutrálního oleje
200 g loupaných krevet
3 stroužky česneku
1 větší žlutá cibule nakrájená na měsíčky
6 žampionů nakrájených na plátky
2 menší mrkve nakrájené na nudličky
1 svazek jarní cibulky
1 PL sójové omáčky
špetka soli
špetka PEPŘE ČERNÉHO MLETÉHO
Omáčka:
2 PL ústřicové omáčky
1 ČL tmavé sójové omáčky
1 ČL rýžového octa
1 ČL hnědého cukru
⅓ ČL čerstvě drceného ČERNÉHO PEPŘE
1 PL sezamového oleje z praženého sezamu
špetka CHILLI CAYEN
2 cm nastrouhaného zázvoru
1 nasekaný stroužek česneku
SEZAMOVÁ SEMÍNKA na posypání
Pepř černý celý nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
1V osolené vodě uvařte nudle Udon podle pokynů na obalu. Slijte a opláchněte studenou vodou.
2Na pánvi rozehřejte 1 polévkovou lžíci oleje, nasekaný česnek a opékejte 1 minutu. Poté přidejte houby a restujte, dokud nebudou zlatavé. Poté přidejte cibuli, bílou část jarní cibulky a mrkev. Míchejte 2 – 3 minuty. Posypejte špetkou soli a PEPŘE a vyjměte zeleninu.
3Do stejné pánve přidejte další lžíci oleje, nasekané stroužky česneku a orestujte krevety. Přidejte sójovou omáčku a špetku soli. Krátce orestujte (cca 3 minuty).
4Přidejte nudle. Smažte na prudkém ohni za stálého míchání, aby nudle byly rovnoměrně křupavé.
5Všechny ingredience na omáčku smíchejte a připravenou omáčku nalijte na nudle. Dobře promíchejte.
6Pak vhoďte zeleninu a vše spolu krátce orestujte.
7Podávejte posypané nakrájenou zelenou částí jarní cibulky a sezamovými semínky.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.