800 g čerstvých jahod
500 g mascarpone
4 žloutky
70 g + 2 PL krupicového cukru
200 g savoiardi sušenek (cukrářských piškotů)
60 ml limoncella
1,5 citronu
1 VANILKOVÝ LUSK
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
1Jednu pětinu jahod si dejte stranou na ozdobu - vybírejte ty, které jsou víceméně stejně velké. Zbytek jahod nakrájejte na jemné kostičky a dejte je do mísy. Přidejte 2 lžíce cukru, šťávu z jednoho citronu, promíchejte a nechte 15 minut odpočívat.
2Ke žloutkům přidejte zbylý cukr a šlehejte na střední rychlost, dokud směs nebude světlá a nadýchaná. Přidejte postupně mascarpone a pokračujte ve šlehání. Nalijte jednu třetinu limoncella, přidejte zrníčka z vanilkového lusku a šlehejte, dokud se vše nespojí do jednoho krému.
3Jahody sceďte, šťávu si ponechejte. Nalijte do mělké mísy a vmíchejte zbytek limoncella, přidejte šťávu z půlky citronu.
4Na dno kastrolu rozetřete rovnoměrnou vrstvu krému z mascarpone.
5Piškoty rychle ponořte z obou stran do směsi jahodové a citronové šťávy a limoncella a položte je na dno nádoby. Na piškoty přidejte jednu polovinu jahod a na ně krém.
6Přidejte další vrstvu piškotů namočených ve směsi s jahodovou šťávou, poté vrstvu nakrájených jahod a vrstvu krému z mascarpone.
7Jahody, které jste měli odložené, podélně rozkrojte a rozprostřete je na vrchní vrstvu tiramisu.
8Vrchní vrstvu tiramisu můžete dozdobit hoblinkami čokolády nebo jedlými květy.
9Jahodové tiramisu zakryjte potravinářskou fólií. Vložte do lednice a nechte nejlépe přes noc odležet.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.