2 větší jablka
1 vejce
125 g hladké mouky
olej na smažení
100 g hořké čokolády s minimálně 40% kakaa
500 ml smetany na vaření
2 lžičky skořice
špetka soli
1Oloupejte jablka a nakrájejte je na cca centimetrové plátky. Ve středu vykrojte jadřince.
2V míse rozmíchejte mléko s vejcem, moukou, skořicí a solí. Vytvořte tekuté těstíčko bez hrudek.
3Rozpalte na pánvi olej. Jablka namočtě z obou stran do těstíčka a do zlatova usmažte.
4Do hrnce nalejte mléko, dejte ho ohřívat, nalámejte do něj čokoládu a nechte jí rozpustit. Přisypte skořici a míchejte, dokud vám nevznikne krémová hladká směs.
5Na talíř nalejte čokoládu a naservírujte na ní usmažená jablíčka.
Náš tip: do čokolády můžete přidat na ovonění kapku rumu.
Dobrou chuť!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.