Recepty

Jablka v čokoskořicovém županu

Jablka v čokoskořicovém županu

počet osob
4

čas přípravy
0 min. příprava
15 min. celkem

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Dezerty

Potřebujeme

2 větší jablka
1 vejce
125 g hladké mouky
olej na smažení
100 g hořké čokolády s minimálně 40% kakaa
500 ml smetany na vaření
2 lžičky skořice
špetka soli

Skořice mletá nakoupíte zde

Postup přípravy

1Oloupejte jablka a nakrájejte je na cca centimetrové plátky. Ve středu vykrojte jadřince.

2V míse rozmíchejte mléko s vejcem, moukou, skořicí a solí. Vytvořte tekuté těstíčko bez hrudek.

3Rozpalte na pánvi olej. Jablka namočtě z obou stran do těstíčka a do zlatova usmažte.

4Do hrnce nalejte mléko, dejte ho ohřívat, nalámejte do něj čokoládu a nechte jí rozpustit. Přisypte skořici a míchejte, dokud vám nevznikne krémová hladká směs.

5Na talíř nalejte čokoládu a naservírujte na ní usmažená jablíčka.

Náš tip: do čokolády můžete přidat na ovonění kapku rumu.

Dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Skořice mletá

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie