1 balení listového těsta
5 středně velkých jablek
1 vanilkový puding
125 g krupicového cukru (dle chuti, kyselosti jablek)
2 ČL SKOŘICE MLETÉ
1 VANILKOVÝ LUSK
1 menší vejce na potření
moučkový cukr na posypání
Skořice mletá nakoupíte zde
Vanilkový lusk PREMIUM nakoupíte zde
Vanilkový lusk KLASIK nakoupíte zde
1Předehřejte troubu na 180 °C.
2Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na menší kousky.
3Do mísy dejte cukr, SKOŘICI, zrníčka z VANILKOVÉHO LUSKU, vanilkový pudink (prášek) a promíchejte. Poté přisypejte nakrájená jablka a směs důkaldně promíchejte, aby se kousky jablek ve směsi dobře obalily.
4Vyložte plech pečícím papírem a umístěte na něj vyválené listové testo. Do středu těsta dejte připravená jablka a těsto přes ně z obou stran zaviňte (můžete i zarolovat).
5Rozšlehejte vajíčko a potřete jím štrúdl.
6Pečte v předehřáté troubě cca 40 - 45 minut dozlatova.
7Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.