Recepty

Indická zmrzlina Kulfi

Indická zmrzlina Kulfi

počet osob
2

čas přípravy
20 min. příprava
1 den Mražení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Zmrzliny

Potřebujeme

1 plechovka kondenzovaného mléka
3 semena celého kardamomu
špetka šafránu
20g cukru
50g pistácií
1 lžíci nasekaných mandlí nadrobno

Šafrán 1 g nakoupíte zde
Kardamom celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1. Kondenzované mléko, kardamom se špetkou šafránu a cukr dejte na pánev. Zlehka zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté odstavte z plotny a nechte zchladnout.

2Pistácie vyloupejte a nasekejte nahrubo.

3Kondenzované mléko přeceďte do misky a přimíchejte k němu pistácie a sekané mandle. Směs nechejte asi 2 hodiny ztuhnout v mrazáku. Vyndejte a opět promíchejte.

4Nalijte do nanukových formiček (případně do malých kelímků od jogurtu), doprostřed zapíchněte dřevěné špachtličky na držení a nechte v mrazáku ztuhnout přes noc. Druhý den stačí zmrzliny vyndat z formiček a můžete mlsat! :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Šafrán 1 g
Všechny recepty s kořením Kardamom celý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie