400 g barevné čočky (směs zelené, červené, černé - předem namočené)
1 PL hořčičných semínek
2 ČL koření Garam Masala
2 vejce
čerstvý koriandr
sůl
2 PL ghí
1Čočku několikrát propláchněte, dokud nebude voda téměř čirá (ne bílá).
2Do hrnce dejte 2 PL ghí a nechte rozpustit. Přidejte hořčičná semínka a restujte. Jakmile začnou pukat, přidejte koření Garam Masala a propláchnutou čočku.
3Směs zalijte vlažnou vodou tak, aby byla zhruba 1 cm nad čočkou. Osolte, přidejte koření Nesoldík a dejte vařit.
4Po 5 minutách přidejte plechovku krájených rajčat. Vařte ještě 10 minut.
5Uvařte vajíčka na tvrdo a následně je zchlaďte.
6Nakrájejte vejce na kostičky a nasekejte bylinky.
7Čočku ochutnejte a případně dochuťte solí či kořením. Naservírujte na talíř, nasypejte vajíčka a koriandr a užijte si chuť Indie.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.