Recepty

Hustá kulajda s rostlinnou smetanou

Tato verze kulajdy je s rostlinnou smetanou a rýžovou moukou. Výsledná chuť je "překvapivě" normální. Recept je vhodný, pokud chcete odlehčit jídelníček a nahradit tučnou smetanu. Výborná hustá polévka.
Hustá kulajda s rostlinnou smetanou

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
10 restování
20 vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

6 brambor
4 vejce uvařená na tvrdo
1,2 l zeleninového vývaru
1 krabička rostlinné smetany neutrální chuti (ovesná, sojová)
1 velkou cibuli
1 hrst sušených hub
2 lžíce rýžové mouky
Olej
1 hrst čerstvého kopru
3 ks BOBKOVÝ LIST
4 ks NOVÉ KOŘENÍ CELÉ
Sůl dle chuti
Cukr dle chuti
Ocet dle chuti

Nové koření celé nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Jako první si předem namočte sušené houby do menšího množství vody a dejte si vařit vejce na tvrdo. 

2Na oleji orestujte cibuli tak, aby zůstala světlá. Přidejte mouku, dle potřeby ještě trochu oleje a krátce orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem a dobře promíchejte. 

3Přidejte slité houby a brambory nakrájené na menší kostičky. 

4Polévku ochuťte solí a přidejte koření. Vařte do změknutí brambor. 

5Ke konci vlijte smetanu, vsypte kopr a krátce prohřejte.

6Dolaďte chuť do sladkokysela pomocí cukru a octa.

7Vejce na tvrdo nakrájejte na čtvrtky. Buď je vhoďte do hrnce nebo polévku naservírujte do misek a každou porci ozdobte nakrájeným vejcem a koprem. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Nové koření celé
Všechny recepty s kořením Bobkový list celý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie