6 brambor
4 vejce uvařená na tvrdo
1,2 l zeleninového vývaru
1 krabička rostlinné smetany neutrální chuti (ovesná, sojová)
1 velkou cibuli
1 hrst sušených hub
2 lžíce rýžové mouky
Olej
1 hrst čerstvého kopru
3 ks BOBKOVÝ LIST
4 ks NOVÉ KOŘENÍ CELÉ
Sůl dle chuti
Cukr dle chuti
Ocet dle chuti
Nové koření celé nakoupíte zde
Bobkový list celý nakoupíte zde
1Jako první si předem namočte sušené houby do menšího množství vody a dejte si vařit vejce na tvrdo.
2Na oleji orestujte cibuli tak, aby zůstala světlá. Přidejte mouku, dle potřeby ještě trochu oleje a krátce orestujte. Zalijte zeleninovým vývarem a dobře promíchejte.
3Přidejte slité houby a brambory nakrájené na menší kostičky.
4Polévku ochuťte solí a přidejte koření. Vařte do změknutí brambor.
5Ke konci vlijte smetanu, vsypte kopr a krátce prohřejte.
6Dolaďte chuť do sladkokysela pomocí cukru a octa.
7Vejce na tvrdo nakrájejte na čtvrtky. Buď je vhoďte do hrnce nebo polévku naservírujte do misek a každou porci ozdobte nakrájeným vejcem a koprem.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.