Korpus:
175 g žitné mouky
100 g másla
1 vejce
1 ČL soli
1/2 ČL PEPŘE ČERNÉHO MLETÉHO
1 - 2 PL studené vody
Náplň:
450 g čerstvého nebo mraženého hrášku
2 jarní cibulky
100 ml suchého bílého vína
100 g sýru feta
3 vejce
2 PL mléka
hrst čerstvých lístků máty
sůl
BPEPŘ BAREVNÝ DO MLÝNKU nebo PEPŘ TŘÍ BAREV
máslo na smažení
Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Pepř tří barev nakoupíte zde
1. V míse smíchejte všechny suroviny na korpus a vypracujte hladké těsto. Nechejte ho hodinu chladit v lednici, pak z něj vyválejte tenkou placku a vyložte jím koláčovou formu o průměru 22 - 24 cm.
2. Troubu předehřejte na 175 stupňů. Těsto propíchejte vidličkou, položte na něj pečicí papír a posypejte pečicími fazolemi. Pečte 15 minut, poté odstraňte fazole a papír a dopékejte ještě asi 10 minut. Korpus musí být úplně upečený.
3Na másle zpěňte nadrobno nakrájenou jarní cibulku a přidejte 3/4 hrášku (1/4 odložte na ozdobení upečeného quiche). Dochuťte solí a pepřem, podlijte bílým vínem a krátce poduste.
4Směs rozložte na těsto ve formě, posypte ho rozdrobenou fetou a zalijte vejci rozšlehanými s mlékem.
5Quiche dejte péct asi na 30 minut na 180°C, dokud nebude směs tuhá. Poté ho nechte ve formě vychladnout a až poté ho z ní vyjměte.
Povrch posypte čerstvým hráškem a lístky máty a hurá do něj! :)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.