1 hrnek žlutého hrachu (nejlépe přes noc namočený)
1 větší cibule
kousek slaniny
1 ČL Luštěninky od Silvinky
1 ČL GARLIC PEPPER nebo 2 stroužky česneku
sůl
Luštěninky od Silvinky nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
1Hrách namočte přes noc do vody.
2Cibuli nakrájejte na drobno, slaninu na kostičky.
2V hrnci nejprve vyškvařte slaninu, pak do zlatova orestujte cibuli a nakonec přidejte namočený hrách i s tekutinou.
3Přidejte ještě hrnek vody, všechno koření a vařte do měkka. Nakonec vše rozmixujte tyčovým mixérem do hladké kaše a dosolte dle chuti.
Podávejte s upečenou klobásou, vařeným moravským uzeným nebo jen tak s vajíčkem z pánve. Toto jídlo je také tradičním jídlem Vánoc - hlavně na Slovensku.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.