300 g rýže na rizoto
2 lžícer másla
1 cibule
4 hřiby (nebo 50 g sušených hřibů)
1 l zeleninového vývaru s Nesoldíkem
100 ml suchého bílého vína
1 vanička listového špenátu
Parmezán
1 PL koření Houbař
Olej
Sůl
1Cibulku nakrájejte na jemno a restujte na oleji.
2Hříbky nakrájejte na kostičky a poduste na cibulce. Pokud budete používat sušené houby, nechte je nasát ve sklenici s horkou vodou. Když hříbky změknou, přidejte špenátové listy a míchejte, dokud nezměknou.
3Přidejte rýži, promíchejte a podlejte zeleninovým vývarem a vínem. Okořeňte.
4Vařte na mírném plameni za stálého míchání, dokud se tekutina neodpaří a rýže nezměkne. Ideální je rýže na zkus a lá al dente.
5Do rizota přidejte plátek másla, 4 lžíce parmezánu a míchejte, dokud rizoto nezíská plně krémovou konzistenci.
6Na talíři ještě posypte parmezánem.
Přejeme dobrou chuť :-)
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.