Recepty

Holandský řízek s pažitkovými brambůrky

Holandský řízek s pažitkovými brambůrky

počet osob
4

čas přípravy
10 min. příprava
20 pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Mletá masa

Potřebujeme

Na holandský řízek:
700g mletého masa (nejlépe mix hovězího a vepřového)
150g sýr gouda
2 vejce
hrst čerstvé petržele nasekané nadrobno
1čl kořenÍ LEMON PEPPER
špetka mletého muškátoveho oříšku
sůl
olej na smažení

Na trojobal:
hladká mouka
2 vejce
strouhanka

Lemon Pepper nakoupíte zde
Pažitka nakoupíte zde
Muškátový ořech celý nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Mleté maso, ostatní suroviny a koření smichejte, dobře zapracujte a dejte do lednice alespoň na hodinu vychladit.

2Z vypracované směsi vytvořte karbenátky a obalte je v trojobale. Hladká mouka, vejce a nakonec strouhanka.

3Předehřejte troubu na 150°C. Holanďany nejprve do zlatova usmažte na oleji a pak je 10 minut nechte dojit v troubě.

4Pokud máte baby brambůrky nebo brambory uvařte ve vodě nebo v páře, vmíchejte do nich kousek másla a čerstvou nebo sušenou pažitku.

Naše vylepšená verze Holandského řizku opravdu stojí za to a určitě si ji zamilujete stejně jako my.

Líbí se vám náš recept? Vyzkoušejte ho. Líbí se vám náš program "VAŘTE PODLE KOŘENÍ"? Vyzkoušejte ho. Nemáte doma ještě naše koření? Pozorně si náš ESHOP projděte a objednejte si ho. Jste s námi spokojeni? Dejte nám to vědět. Nevíte jak? Napište nám nebo jen naše recepty "SDÍLEJTE". Děkujeme.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Lemon Pepper
Všechny recepty s kořením Pažitka
Všechny recepty s kořením Muškátový ořech celý
Všechny recepty s kořením Muškátový ořech mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie