2 PL ghí
1 cibule, nakrájená
1 ČL čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1 a 1/2 ČL himalájské soli
2 ČL koření Orient
2 očištěné a nakrájené mrkve
1/2 větší dýně hokkaido, nakrájené na kostky (se slupkou) nebo 1 malý kus
500 - 700 ml vody
1 plechovka kokosového mléka
1V hrnci si rozehřejte ghí. Přidejte cibuli a krátce orestujte. Přidejte mrkev, promíchejte a krátce spolu restujte. Potom přidejte koření Orient, zázvor a vše na mírném ohni opékejte za stálého míchání, dokud se koření nerozvoní. Přidejte dýni, promíchejte a zalijte vodou tak, aby byla zarovnaná se surovinami. Osolte.
2Polévku vařte, dokud zelenina není měkká – cca 15 minut. Polévku následně rozmixujte úplně do hladka. Přidejte kokosové mléko a minutku povařte, aby se chutě propojily. Podle chuti dosolte.
3Polévku podávejte se špaldovými čapátí jako hlavní chod. Můžete ozdobit kokosovým mlékem a mikrozeleninkou, přidat dýňový olej a nasucho opečená dýňová semínka.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.