Recepty

Hokkaido polévka s kari a kokosovým mlékem

Hokkaido polévka s kari a kokosovým mlékem

počet osob
4

čas přípravy
30 min. příprava

obtížnost
0

druh jídla
Ájurvédská kuchyně

Potřebujeme

2 PL ghí
1 cibule, nakrájená
1 ČL čerstvého zázvoru, nastrouhaného
1 a 1/2 ČL himalájské soli
2 ČL koření Orient
2 očištěné a nakrájené mrkve
1/2 větší dýně hokkaido, nakrájené na kostky (se slupkou) nebo 1 malý kus
500 - 700 ml vody
1 plechovka kokosového mléka

Orient nakoupíte zde

Postup přípravy

1V hrnci si rozehřejte ghí. Přidejte cibuli a krátce orestujte. Přidejte mrkev, promíchejte a krátce spolu restujte. Potom přidejte koření Orient, zázvor a vše na mírném ohni opékejte za stálého míchání, dokud se koření nerozvoní. Přidejte dýni, promíchejte a zalijte vodou tak, aby byla zarovnaná se surovinami. Osolte.

2Polévku vařte, dokud zelenina není měkká – cca 15 minut. Polévku následně rozmixujte úplně do hladka. Přidejte kokosové mléko a minutku povařte, aby se chutě propojily. Podle chuti dosolte.

3Polévku podávejte se špaldovými čapátí jako hlavní chod. Můžete ozdobit kokosovým mlékem a mikrozeleninkou, přidat dýňový olej a nasucho opečená dýňová semínka.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Orient

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie