PRÍVAROK
I střední dýni hokaido
slunečnicový olej
2 střední cibule
5 lžíc másla
2 ČL koření PAELA A RIZOTTO
1 ČL ČESNEK GRANULOVANÝ
hrst čerstvého kopru
sůl
SEKANÁ
cca 1 kg mletého vepřového masa z plece
kousek uzeného špeku
1 PL novinky MLETÁ MASA/FAŠÍRKY
1 ČL GARLIC PEPPER
1ČL DRCENÉHO KMÍNU
1 cibule nasekaná najemno
2 vejce
2 PL strouhanky
sůl
Paella a rizoto nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Sekané a fašírky nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
PRÍVAROK
1Dýni zbavte jadérek, a nakrájejte na hrubší kostky cca 3x3cm.Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpusťte máslo,přidejte trochu oleje, cibuli a orestujte ji dorůžova..
2Přidejte dýni. Osolte, okořeňte, podlijte trochou vody a duste do měkka cca 30 minut.V mezičase opražte loupaná dýňová semínka na hrké pánvi a odložte je bokem.
3Když dýně měkká rozmixujte ji do polohladka,a vmichejte alespoň 3 lžice másla. Do hotového prívarku přidejte nadrobno nakrájený kopr, případně dochuťte solí a citronovou šťávou..
SEKANÁ
4Mleté maso smíchejte se všemi surovinami a kořením a nechte 20 minut odpočívat.Špek nakrájejte na kostičky oretujte na pánvi a vmíchejte ji ještě teplé do masové směsi.
5Z masové hmoty vytvořte pěknou šišku a posypte ji drceným kmínem.
6Sekanou dejte do pekáče, podlijte hrníčkem vody, přiklopte víkem a pečte při 150 °C asi 120 minut.
7Poté víko odklopte, a dopečte asi 10 minut odklopené s programem "GRILL" nebo "HORKÝ VZDUCH".při teplotě 220 stupňů.
8Sekanou nechte chvíli vychladnout,pak ji nakrájejte a lehce ji opečte v pánvi na rozspuštěném másle.
Podávejte v hlubokých talířích společně se sekanou.Jídlo ještě polejte omastkem ze sekané,posypte sekaným koprem a dýňovými semínky.
Skvělé podzimní nebo hellowenské jídlo.Tuto verzi s kořením španělská Paela si určitě zamilujete.
Dobrou chuť Davídek
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.