500 g chlazených krevet
100 g másla
3 PL olivového oleje
1 palička česneku
1 PL hladké mouky
1/2 ČL PAPRIKY SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ
CHILLI CAYENSKÉ
sůl
PEPŘ ČERNÝ MLETÝ
1 ČL směsi CARIBIC
citronová šťáva (dle chuti)
čerstvá nasekaná petržel
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Chilli cayenské nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Caribic nakoupíte zde
1Pomocí papírových kuchyňských utěrek osušte krevety ze všech stran a dejte je do mísy.
2Posypejte je moukou, PAPRIKOU, CHILLI a dle potřeby dochuťte solí a PEPŘEM. Opatrně vše promíchejte, aby byly krevety rovnoměrně obalené.
3Ve větší nepřilnavé pánvi rozpusťte máslo s olivovým olejem. Přidejte česnek a restujte cca 1/2 minuty, dokud nebude voňavý (nesmí být ale hnědý).
4Do pánve přidejte krevety a rovnoměrně je rozvrstvěte. Restujte na jedné straně do růžova (asi 2 minuty), poté je obraťte a restujte, dokud nebudou hotové (asi další 2 minuty). Těsně před koncem restování přidejte směs CARIBIC.
5Pánev odstavte z plotny, krevety zakapejte citronovou šťávou a ozdobte petrželkou.
6Podávejte ihned, přelité česnekovo-máslovou omáčkou.
Tento pokrm si nejvíce vychutnáte s jasmínovou rýží a čerstvým ananasem nebo čerstvou křupavou francouzskou bagetou.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.