500 g moučnatých brambor typ V
330 g polohrubé mouky
300 g bryndzy
1 zakysaná smetana na „zředění“ bryndzy
3 lžíce vody z vaření halušek
1 balení tempehu
1 ČL koření NEMASO
1Připravte si halušky tradičním způsobem. Syrové brambory nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle, nebo si pomožte robotem.
2Dejte si vařit do velkého hrnce vodu. Jdu na strouhaných brambor postupně zapracovávají the mouku až vznikne středně tuhé těsto, které drží na vařečce. Kdyby bylo moc řídké, halušky by se zbytečně rozvařily.
3Těsto protlačte přes síto na halušky do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
4Brynzu rozmíchejte se zakysanou smetanou a pár lžícemi vody z halušek, abyste dosáhli vláčné konzistence.
5Tempeh nakrájejte na menší kostičky, ochuťte ho kořením NEMASO a krátce orestujte na pánvi do zlatova. Halušky dejte do hlubšího talíře a posypte tempem.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.