Recepty

Halušky s bryndzou a orestovaným tempehem

Halušky s bryndzou a orestovaným tempehem

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
10 vaření

obtížnost
0

druh jídla
Bez masa

Potřebujeme

500 g moučnatých brambor typ V
330 g polohrubé mouky
300 g bryndzy
1 zakysaná smetana na „zředění“ bryndzy
3 lžíce vody z vaření halušek
1 balení tempehu
1 ČL koření NEMASO

Nemaso nakoupíte zde

Postup přípravy

1Připravte si halušky tradičním způsobem. Syrové brambory nastrouhejte na co nejjemnějším struhadle, nebo si pomožte robotem.

2Dejte si vařit do velkého hrnce vodu. Jdu na strouhaných brambor postupně zapracovávají the mouku až vznikne středně tuhé těsto, které drží na vařečce. Kdyby bylo moc řídké, halušky by se zbytečně rozvařily.

 

3Těsto protlačte přes síto na halušky do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.

 

4Brynzu rozmíchejte se zakysanou smetanou a pár lžícemi vody z halušek, abyste dosáhli vláčné konzistence.

 

5Tempeh nakrájejte na menší kostičky, ochuťte ho kořením NEMASO a krátce orestujte na pánvi do zlatova. Halušky dejte do hlubšího talíře a posypte tempem.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Nemaso

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie