Recepty

Grilované vepřové špízy s brambůrky

Grilované vepřové špízy s brambůrky

počet osob
8

čas přípravy
60 min. příprava
10 min. Grilování

obtížnost
střední

druh jídla
Vepřové

Potřebujeme

1,5 kg vepřové krkovice
1,5 malých nových brambor
150 g anglické slaniny
lístky čerstvé šalvěje
4 menší cibule
sůl
3 lžíce másla
Brambůrek
Garlic Pepper
Vepřová pečene nebo Kmín drcený

Brambůrek nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Kmín český drcený nakoupíte zde
Vepřová pečeně nakoupíte zde

Postup přípravy

1Brambory omyjte a předvařte v osolené vodě. Brambory by měly být uvařené do poloměkka.

2Mezitím si připravte maso. Maso nakrájejte na cca půl centimetrové plátky a lehce je rozklepejte. Maso posolte, posypte kořením Vepřová pečeně nebo kmínem či  Garlic Pepper a nakrájejte na přibližně 3 cm hrubé proužky.

3Plátky anglické slaniny si rozkrájejte na půl. Na každý proužek masa si nachystejte jeden šalvějový lísteček. Anglickou slaninu, šalvěj a maso srolujte do malých rolád.

4Cibuli si nakrájejte na měsíčky, tak jako je vidět na fotce. 

5Cibuli, brambory a malé masové roládky střídavě napichujte na špejle.

6Špízy grilujte po dobu 10-15 minut a průběžně otáčejte. 

7Na závěr grilování brambory potřete rozpuštěným máslem s Brambůrkem.

Přejeme dobrou chuť. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Brambůrek
Všechny recepty s kořením Garlic Pepper
Všechny recepty s kořením Kmín český drcený
Všechny recepty s kořením Vepřová pečeně

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie