1 kg středně velkých kalamárů
Náplň:
8 plátků pršutu
2 PL hoblinek parmazánu
1 PL sýru feta
1/2 hrsti čerstvé petržele
5 stroužků česneku
1 PL olivového oleje
sůl
1/2 ČL LEMON PEPPERU
1/4 ČL DRCENÉHO ROZMARÝNU
1/4 ČL TYMIÁNU
Lemon Pepper nakoupíte zde
Rozmarýn drcený nakoupíte zde
Tymián nakoupíte zde
1Kalamáry dobře vyčistěte - hlavu s chapadly oddělte od těla, vyndejte kost a vnitřnosti a opláchněte pod studenou vodou. Kalamáry musí být prázdné a zcela čisté. Poté nechte okapat, aby nebyly mokré.
2Připravte si náplň. Česnek a petržel nasekejte najemno, plátky pršutu a fetu nakrájejte na malé kousky. Všechny ingredience na náplň dejte do misky a důkladně promíchejte.
3Připravenou směsí plňte kalamáry tak, aby byly naplněné přibližně do půlky (jinak by vám náplň při grilování vytekla) - nejlépe vám to půjde s čajovou lžičkou. Kraje kalamárů uzavřete pomocí párátek.
4Nachystané kalamáry potřete olivovým olejem a dejte na gril. Grilujte cca 5 minut z každé strany. Kalamáry nesmí být na grilu moc dlouho, jinak budou příliš tuhé a "gumové". Při podávání můžete pokapat citronem.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.