Recepty

Granadír

Granadír

počet osob
4

čas přípravy
50 min. příprava
15 min. Vaření brambor
5 min. Vaření těstovin

obtížnost
střední

druh jídla
Slovenská kuchyně

Potřebujeme

Těsto
350 g polohrubé mouky
100 ml vody
1 vejce

3 středně velké brambory
1 ČL Slovenské lahůdkové papriky
máslo nebo slanina
sůl

Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde

Postup přípravy

1Brambory očistěte a nakrájejte na kostky. Dejte vařit do osolené vody.

2Do většího hrnce dejte vařit vodu.

3Z mouky, vejce a vody vypracujte tužší těsto. Těsto rozválejte. Nakrájejte na malé kostičky a nechte chvíli sušit. Vařte ve vodě cca 5 minut. Nechte si hrnek vody v níž se těstoviny vařily.

4Na pánvi rozpusťte máslo, odstavte a přidejte papriku. Papriku nepečte, mohla by zhořknout.

5V misce smíchejte těstoviny, brambory, sůl a připravené máslo. Když je granadír suchý, přidejte trochu vody z těstovin.

Domácí těstoviny v granadíru můžete nahradit i kupovanou těstovinou, ale ty domácí udělají z obyčejného jídla doslova delikatesu. Receptů na granadír je mnoho a můžete si sami vybrat zda vám bude chutnat granadír maštěný máslem, slaninou nebo si opečete i cibuli či klobásu. Granadír podávejte s kyselou okurkou. Nechte s inspirovat a připravte tuto dobrotu i nejmenším, určitě to ocení.

Dobrou chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Paprika slovenská lahůdková

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie