Těsto
350 g polohrubé mouky
100 ml vody
1 vejce
3 středně velké brambory
1 ČL Slovenské lahůdkové papriky
máslo nebo slanina
sůl
1Brambory očistěte a nakrájejte na kostky. Dejte vařit do osolené vody.
2Do většího hrnce dejte vařit vodu.
3Z mouky, vejce a vody vypracujte tužší těsto. Těsto rozválejte. Nakrájejte na malé kostičky a nechte chvíli sušit. Vařte ve vodě cca 5 minut. Nechte si hrnek vody v níž se těstoviny vařily.
4Na pánvi rozpusťte máslo, odstavte a přidejte papriku. Papriku nepečte, mohla by zhořknout.
5V misce smíchejte těstoviny, brambory, sůl a připravené máslo. Když je granadír suchý, přidejte trochu vody z těstovin.
Domácí těstoviny v granadíru můžete nahradit i kupovanou těstovinou, ale ty domácí udělají z obyčejného jídla doslova delikatesu. Receptů na granadír je mnoho a můžete si sami vybrat zda vám bude chutnat granadír maštěný máslem, slaninou nebo si opečete i cibuli či klobásu. Granadír podávejte s kyselou okurkou. Nechte s inspirovat a připravte tuto dobrotu i nejmenším, určitě to ocení.
Dobrou chuť.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.