Recepty

Frittata muffiny s kořenovou zeleninou

Frittata muffiny s kořenovou zeleninou

počet osob
4

čas přípravy
20 min. příprava
25 - 30 min. pečení zeleniny
20 min. pečení muffinů

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Lehká kuchyně

Potřebujeme

9 vajec
120 ml mléka
sůl, pepř
hrst špenátu (asi 25 g)
450 g různé zeleniny vhodné na pečení (mrkev, celer, petržel, cuketa, brokolice, batáty, brambory...)
2 lžíce rostlinného oleje
100 g fety
2 lžíce bazalkového pesta

forma na muffiny
pečící papír

Pepř barevný do mlýnků nakoupíte zde

Postup přípravy

1Troubu si předehřejte na 200°C. Zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kousky. Zakápněte ji olejem, osolte, opepřete, promíchejte, aby byla dobře pokrytá a rozprostřete ji na plech vyložený pečícím papírem. Pečte ji 25 - 30 minut, než bude měkká a zlatá.

2Formu na muffiny vyložte pečícím papírem.

3Vejce vyklepněte do mísy a přidejte k nim mléko, podle chuti osolte, opepřete a prošlehejte, ať se směs dobře propojí.

4Špenát nahrubo nakrájejte a rozdělte do jednotlivých košíčků formy spolu s pečenou zeleninou a nadrobenou fetou. Na každou takto vzniklou porci nalijte vaječnou směs a formou lehce poklepejte o podložku, aby stekla dolů mezi zeleninu. Navrch dejte po půl lžičce pesta.

5Pečte v troubě vyhřáté na 175°C asi 20 minut, nebo než zezlátne a vejce zpevní. Vyndejte z trouby a nechte ve formě trochu vychladnout.

Dobrou chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Pepř barevný do mlýnků

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie