Focaccia:
1 kg hladké mouky
1 kostka droždí
100 ml vlažné vody na kvásek
500 ml vlažné vody
20 g jemné soli
50 ml olivového oleje + olivový olej na polití
Sendvič:
4 kuřecí prsa
sůl
směs AMERIKA
slunečnicový olej
cca 50 g másla nebo ghí
Dresing:
200 g zakysané smetany
150 g bílého jogurtu
2 - 3 ČL směsi DĚTSKÉ BYLINKY ELIŠKA
1 balení polníčku
3 větší rajčata
1/2 okurky
100 g plátkového cheddaru
1Udělejte kvásek. Droždí rozdrobte do malé misky a rozmíchejte na kaši. Poté zasypejte 2 lžícemi mouky, zalijte 100 ml vody (nesmí být horká), promíchejte vidličkou a nechte chvíli při pokojové teplotě "probouzet“. Pokud bylo droždí v pořádku, během deseti minut vytvoří z použitých surovin obrovskou hustou napěněnou „čepici“. Pokud ne, dejte mu ještě dalších deset minut šanci, dá se mu také trochu pomoct při 40 – 50 °C v troubě, a když ani to nepomůže, začněte znovu s novým droždím. Tohle už se k životu neprobudí.
2Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Uprostřed udělejte důlek a nalijte do něj vodu a kvásek. Rukama vmíchejte vodu do mouky dokud nevznikne těsto. Vyklopte na pomoučněnou plochu a hněťte do hladka. Nebo si můžete pomoc robotem a těsto máte bez práce. Vložte těsto zpět do mísy, přikryjte utěrkou a nechte kynout asi na 90 min, nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.
3Troubu předehřejte na 220 °C. Na plech si dejte pečící papír a na něho vyklopte nakynuté těsto a rozprostřete rovnoměrně po celém plechu. Do rozprostřeného těsta udělejte pomoci prstu důlky a potom celou focacciu bohatě polijte olivovým olejem tak, aby se v důlcích držel olej. Dejte péct a pečte cca 30 - 40 min. dokud těsto nezezlátne.
4Upečenou Focacciu nechte vychladnout. Vychladlou focacciu nakrájejte na čtverce tak velké, jak chcete, aby byly velké sendviče. Čtverce přeřízněte ještě podélně, abyste je mohli naplnit.
5Kuřecí prsa očistěte a potřete slunečnicovým olejem. Rozpalte pánev a v ní prsa grilujte cca 5 minut z každé strany. Pánev stáhněte z plotny, přidejte ghí nebo smetanové máslo s kořenící směsí AMERIKA. Maso osolte a nechte v něm steaky 10 minut přikryté odpočinout.
6Hotové steaky nakrájejte na plátky společně se zeleninou. Připravte si dresing - zakysanou smetanu smíchejte s jogurtem a směsí DĚTSKÉ BYLINKY ELIŠKA.
7Sestavte sendviče. Spodní část sendviče nejprve jemně potřete dresingem, pak přidejte plátky kuřecího masa, rajčete a okurky. Poté opět dresing, ale tentokrát větší množství, aby nebyl sendvič suchý. Nakonec přidejte trochu polníčku a přiklopte vrchní částí sendviče.
8Sendvič můžete zabalit na cestu nebo ho uprostřed propíchnout špejlí a servírovat třeba na zahradní party.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.