Recepty

Focaccia jako zahrádka

Focaccia jako zahrádka

počet osob
6

čas přípravy
40 min. příprava
12 - 18 hod. kynutí
25 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Pečivo

Potřebujeme

Těsto:
500 g hladké mouky (část můžete nahradit pšeničnou celozrnnou nebo chlebovou)
¼ lžičky instantního droždí
2 lžíce olivového oleje plus na dokončení
1 ½ lžičky soli
430 ml vody
1 lžička rozmarýnu

Na ozdobení:
červená cibule
šalotka
jarní cibulka
petržel
libeček
paprika
rajčata
olivy
hrubozrnná sůl

Rozmarýn celý nakoupíte zde

Postup přípravy

1. Den předem si připravte těsto smícháním všech ingrediencí. Není třeba ho hníst, je velmi řídké, tak se nelekejte. Ideálně počítejte s časem 12-18 hodin zrání. Případně můžete proces zpomalit kynutím v lednici. Mísu s těstem přikryjte fólií a nechte zrát.

2. Když je těsto hotové, předehřejte si troubu na 250 °C funkce horní a spodní ohřev. Menší plech bohatě vytřete olivovým olejem, přesuňte na něj všechno těsto a rovnoměrně ho roztáhněte po celé ploše.

3. Teď už zbývá jen ta kreativní část. Vytvořte na povrchu těsta zahradu z jedlých surovin. Vybírejte takové, jaké se k focaccie hodí chuťově. Cibule, rajčata, olivy, petržel nebo libeček krásně ladí a dodají těstu ještě extra vláčnost a vůni. Na závěr povrch ještě lehce pokapejte olejem a posolte ideálně hrubozrnnou solí.

4. Pečte v dobře předehřáté troubě 20-25 minut do zlata. Než začnete focacciu krájet, nechte jí lehce vychladnout.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Rozmarýn celý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie