350 g kvalitních vaječných fleků (babiččiny)
0,5 hlávky čerstvého bílého zelí
2 cibule
3 lžíce přepuštěného másla Ghí nebo olej
1 balení tofu
1 PL koření NEMASO
1 ČL DRCENÝ KMÍN
Olej
Sůl
Pepř
1Na pánvi orestujte na tuku do zlatova na drobno nakrájenou cibuli. Restujte pozvolna.
2. Zelí překrojte na čtvrtky a pomocí krouhače nebo nože nakrájejte tak, aby vznikaly slabé proužky. Zelí v míse smíchejte s orestovanou cibulí, solí, kmínem, trochou oleje a dejte péct do trouby na 170° asi na 30 minut. V průběhu pečení zelí občas obraťte, aby se nahoře nepřipalovalo. Postupně bude měknout, tmavnout...Záleží na vás,zda chcete zelí měkké šťavnaté, nebo spíše křupavější.
3Těstoviny fleky uvařte v osolené vodě podle návodu. Fleky zvolte co nejkvaliitnější, je to znát na výsledné chuti jídla.
4Tofu osušte papírovým ubrouskem tak, abyste ho zbavili vlhkosti. Nakrájejte na malé kostičky a v misce promíchejte se lžící oleje a kořením NEMASO. Opečte krátce na nepřilnavé pánvi do zlatova.
5Uvařené fleky promíchejte s troškou oleje a zelím z trouby. Rozdělte na talíře a dle chuti ozdobte opečenými kousky tofu.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.