300 g čerstvých krevet
200 ml smetany na vaření
rostlinný olej
4 stroužky česneku nebo 2 lžičky sušeného
Koriandr čerstvý
2 čerstvé chilli papričky
citron
koření Orange Pepper
sůl
panák vodky či jiného alkoholu nad 40% (na maso je nejlepší vodka)
Orange Pepper nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Česnek mletý nakoupíte zde
1Krevety opláchněte a opatrně osušte. Tentoktát je nebudete loupat před přípravou, ale až při stolování.
2Nasekejte si česnek na drobné kousíčky, bylinky nasekejte na drobno a papričky nakrájejte na tenká kolečka .
3Krevety polejte olejem, posypte kořením, česnekem a osolte. Vše důkladně promíchejte, aby byly krevety rovnoměrně obaleny.
4Rozehřejte na pánvi trošku oleje (stačí trošku, protože krevety už jsou naložené v oleji).
5Na rozpálenou pánev naskládejte postupně všechny krevety a restujte z každé strany zhruba 5 minut. Krevety musí mít krásně růžovou barvu.
6Když jsou krevety orestovány, nalejte smetanu a zhruba 5 minut nechte probublávat. Mezitím si připravte panáka vodky.
7Nyní se připravte na flambování. Pánev i pokrm musí být úplně horké, takže zvyšte plamen. Pánev nakloňte, celý obsah shrňte dolů na nakloněnou stranu nad oheň, ještě chvíli nahřívejte, ať je okraj pánve horký a nalejte panáka na obsah a okraj pánve. Směs vzplane a budete kolem 10 sekund flambovat. Po vzplanutí dejte pánev do klasické polohy, aby se plamen dostal všude na směs. Plamen uhasne a okamžitě snižte plamen sporáku, aby jste pokrm nespálili.
8Nasypte nasekané bylinky a chilli papričku a na mírném plameni nechte ještě chvíli zredukovat a propojit chutě. Krevety přelévejte omáčkou. Toto dělejte už maximálně 2 minuty, aby bylinky zůstaly ještě čerstvé.
9Dochuťte a naservírujte na talíř. Pokapejte citronovou šťávou. Podávejte s rozpečenou bagetkou a bílým vínem.
Přejeme krásný kulinářský zážitek.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.