Recepty

Flambované krevety na česneku a bylinkách

Flambované krevety na česneku a bylinkách

počet osob
2

čas přípravy
40 min. příprava

obtížnost
obtížné

druh jídla
Plody moře

Potřebujeme

300 g čerstvých krevet
200 ml smetany na vaření
rostlinný olej
4 stroužky česneku nebo 2 lžičky sušeného
Koriandr čerstvý
2 čerstvé chilli papričky
citron
koření Orange Pepper
sůl
panák vodky či jiného alkoholu nad 40% (na maso je nejlepší vodka)

Orange Pepper nakoupíte zde
Česnek granulovaný nakoupíte zde
Česnek mletý nakoupíte zde

Postup přípravy

1Krevety opláchněte a opatrně osušte. Tentoktát je nebudete loupat před přípravou, ale až při stolování. 

2Nasekejte si česnek na drobné kousíčky, bylinky nasekejte na drobno a papričky nakrájejte na tenká kolečka .

3Krevety polejte olejem, posypte kořením, česnekem a osolte. Vše důkladně promíchejte, aby byly krevety rovnoměrně obaleny. 

4Rozehřejte na pánvi trošku oleje (stačí trošku, protože krevety už jsou naložené v oleji). 

5Na rozpálenou pánev naskládejte postupně všechny krevety a restujte z každé strany zhruba 5 minut. Krevety musí mít krásně růžovou barvu. 

6Když jsou krevety orestovány, nalejte smetanu a zhruba 5 minut nechte probublávat. Mezitím si připravte panáka vodky. 

7Nyní se připravte na flambování. Pánev i pokrm musí být úplně horké, takže zvyšte plamen. Pánev nakloňte, celý obsah shrňte dolů na nakloněnou stranu nad oheň, ještě chvíli nahřívejte, ať je okraj pánve horký a nalejte panáka na obsah a okraj pánve. Směs vzplane a budete kolem 10 sekund flambovat. Po vzplanutí dejte pánev do klasické polohy, aby se plamen dostal všude na směs. Plamen uhasne a okamžitě snižte plamen sporáku, aby jste pokrm nespálili.

8Nasypte nasekané bylinky a chilli papričku a na mírném plameni nechte ještě chvíli zredukovat a propojit chutě. Krevety přelévejte omáčkou. Toto dělejte už maximálně 2 minuty, aby bylinky zůstaly ještě čerstvé. 

9Dochuťte a naservírujte na talíř. Pokapejte citronovou šťávou. Podávejte s rozpečenou bagetkou a bílým vínem. 

Přejeme krásný kulinářský zážitek. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Orange Pepper
Všechny recepty s kořením Česnek granulovaný
Všechny recepty s kořením Česnek mletý

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie