400 g mořských plodů (směs chobotniček, kalamár, krevet, mušlí)
sůl
3 stroužky česneku
8 lžic panenského olivového oleje
menší svazek čerstvé petržele
350 g těstovin fettuccine
citronová šťáva
FRANCOUZSKÉ BYLINKY nebo ROZMARÝN čI OREGANO
LEMON PEPPER nebo ORANGE PEPPER
parmazán
Lemon Pepper nakoupíte zde
Francouzské bylinky nakoupíte zde
Orange Pepper nakoupíte zde
Oregano nakoupíte zde
Rozmarýn drcený nakoupíte zde
1Nejprve si v osolené vodě uvařte těstoviny.
2Na rozehřátou pánev s olejem dejte prolisovaný česnek a následně směs mořských plodů. Pokud používáte mražené mořské plody, nejdříve je nechte samotné rozmrazit na pánvi a odstraňte přebytečnou vodu. Až poté následujte postup s rozehřátým olejem a česnekem.
3Plody moře krátce povařte s česnekem, dochuťte citronovou šťávou, přidejte Lemon Pepper nebo Orange Pepper a Francouzské bylinky.
4Dochucenou směs promíchejte s uvařenými a přecezenými těstovinami a najemno nakrájenou petrželí. Podle chuti můžete ještě dochutit česnekem a citronovou šťávou.
5Hotové fettuccine servírujte s hoblinkami parmazánu.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.