1 kg vepřové plece
4 větší cibule
kousek slaniny
2 PL sádla
1 dcl suchého červeného vína
2 červené papriky nebo kapie
4 rajčata
2 hrsti uvařených červených nebo černých fazolí
1 plechovka červených fazolí ve sladkokyselém nálevu
sůl
zakysaná smetana na ozdobení
1 ČL koření GARLIC PEPPER
1 ČL SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ PAPRIKY
2 ČL koření MAĎARSKO
1 ČL SATUREJKY
Kmín český drcený nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Maďarsko nakoupíte zde
Saturejka nakoupíte zde
1Fazole namočte a uvařte do měkka.
2Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli a papriku na drobno, rajčata na osminky a maso na menší kostky. Fazole z plechovky rozmixujte do hladka, budou fungovat jako jíška k zahuštění.
3V hrnci vyškvařte slaninu, přidejte sádlo a cibuli orestujte do růžova. Přidejte maso, zprudka ho zatáhěte, přisypejte nakrájenou papriku, zalijte červeným vínem, trochou vody a duste do poloměkka.
4Pak přidejte všechno koření, opět podlijte vodou a duste, dokud nebude maso měkké.
5Přidejte rozmixované fazole v nálevu, rajčata, uvařené fazole a ještě pár minut povařte.
Fazolových gulášů jsou po světě stovky. Toto je vlastní recept, který můžete uvařit v kotlíku, na zahradě nebo klidně na plotně v kuchyni. Vždy bude chutnat skvěle!
Podávejte s čerstvým chlebem nebo pita chlebem.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.