Recepty

Fazolový guláš

Fazolový guláš

počet osob
6

čas přípravy
15 min. příprava
60 min. vaření

obtížnost
střední

druh jídla
Guláše

Potřebujeme

1 kg vepřové plece
4 větší cibule
kousek slaniny
2 PL sádla
1 dcl suchého červeného vína
2 červené papriky nebo kapie
4 rajčata
2 hrsti uvařených červených nebo černých fazolí
1 plechovka červených fazolí ve sladkokyselém nálevu
sůl
zakysaná smetana na ozdobení
1 ČL koření GARLIC PEPPER
1 ČL SLOVENSKÉ LAHŮDKOVÉ PAPRIKY
2 ČL koření MAĎARSKO
1 ČL SATUREJKY

Kmín český drcený nakoupíte zde
Paprika slovenská lahůdková nakoupíte zde
Garlic Pepper nakoupíte zde
Maďarsko nakoupíte zde
Saturejka nakoupíte zde

Postup přípravy

1Fazole namočte a uvařte do měkka.

2Slaninu nakrájejte na kostičky, cibuli a papriku na drobno, rajčata na osminky a maso na menší kostky. Fazole z plechovky rozmixujte do hladka, budou fungovat jako jíška k zahuštění.

3V hrnci vyškvařte slaninu, přidejte sádlo a cibuli orestujte do růžova. Přidejte maso, zprudka ho zatáhěte, přisypejte nakrájenou papriku, zalijte červeným vínem, trochou vody a duste do poloměkka.

4Pak přidejte všechno koření, opět podlijte vodou a duste, dokud nebude maso měkké.

5Přidejte rozmixované fazole v nálevu, rajčata, uvařené fazole a ještě pár minut povařte.

Fazolových gulášů jsou po světě stovky. Toto je vlastní recept, který můžete uvařit v kotlíku, na zahradě nebo klidně na plotně v kuchyni. Vždy bude chutnat skvěle!

Podávejte s čerstvým chlebem nebo pita chlebem.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Kmín český drcený
Všechny recepty s kořením Paprika slovenská lahůdková
Všechny recepty s kořením Garlic Pepper
Všechny recepty s kořením Maďarsko
Všechny recepty s kořením Saturejka

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie