Recepty

Fazolkový prívarok

Fazolkový prívarok

počet osob
4

čas přípravy
35 min. příprava
25 min. vaření

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Slovenská kuchyně

Potřebujeme

300 g zelených fazolek
400 g brambor
sůl
Bobkový list
Nové koření celé
Pepř černý celý
ocet
cukr
1 kelímek zakysané smetany
1 lžíce hladké mouky

Bobkový list celý nakoupíte zde
Nové koření celé nakoupíte zde
Pepř černý celý nakoupíte zde
Kopr nakoupíte zde

Postup přípravy

1Brambory nakrájejte na kostky. Fazolky umyjte a také nakrájejte.

2Brambory dejte vařit do osolené vody spolu s bobkovým listem, pepřem a novým kořením do poloměkka. Potom přidejte fazolky a vařte do měkka.

3Připravte si zátřepku. Do mísy si dejte smetanu a rozmíchejte v ní mouku. Postupně přidejte 2 naběračky vody z uvařené zeleniny. Smetana tak bude teplá a nesrazí sa.

4Zátřepku přilijte k zelenině a promíchejte. Nechte provřít a odstavte. Podle chuti můžete dochutit octem a cukrem.

Je to slovenská klasika. Fazolkový prívarok podávejte s opečenou klobásou a chlebem. Vegetariánům doporučujeme místo klobásy ztracené vejce. Mnozí si nakonec do prívarku přidávají ješte kopr. Přejeme dobrou chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Bobkový list celý
Všechny recepty s kořením Nové koření celé
Všechny recepty s kořením Pepř černý celý
Všechny recepty s kořením Kopr

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie