Prívarok
1 středně velká dýně
1 lžíce másla
trochu olivového oleje
1 malá cibule
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce hladké mouky
2 PL KOPRU
ČERNÝ PEPŘ MLETÝ
sůl
Hovězí maso
750 g hovězího masa
1 cibule
lžíce sádla
1 ČL ARMÉNSKÁ ADŽIKA
ČERNÝ PEPŘ MLETÝ
Arménská adžika nakoupíte zde
Pepř černý mletý nakoupíte zde
Kopr nakoupíte zde
1Dýni zbavte jadérek, oloupejte a nastrouhejte nahrubo. Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpusťte máslo, přidejte trochu oleje, cibuli a orestujte ji dozlata.
2Přidejte nastrouhanou dýni. Osolte, okořeňte, podlijte trochou vody a duste do měkka cca 30 minut.
3Připravte si zátřepku (mouku rozmícháte ve smetaně) a přilijte ji k dýni. Do hotového prívarku přidejte kopr, případně dochuťte solí a kořením.
4Cibuli nakrájejte nadrobno a maso na menší kostky.
5Na sádle nejdřív do sklovita orestujte cibuli. Potom přidejte maso. Osolte, okořeňte, podlijte trochou vody a duste do měkka. Během dušení podlévejte vodou.
Podávejte s vařenými bramborami.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.