Recepty

Dýňový chlebíček

Dýňový chlebíček

počet osob
5

čas přípravy
30 min. příprava
50 min. pečení

obtížnost
jednoduché

druh jídla
Pečivo

Potřebujeme

1 hrnek třtinového cukru nebo cukru krupice
2 hrnky hladké mouky
2 lžičky jedlé sody nebo 3 lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
2 velká vejce
1 hrnek mléka
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého muškátového oříšku
1 lžička mleté ​​skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mletého nového koření
6 lžic másla (rozpuštěného)
3 hrnky dýně (nakrájené na kostičky)
1 hrnek sušených brusinek (můžete použít i rozinky nebo na kousky nasekanou čokoládu)

máslo na vymazání formy
mouka na vysypání

Zázvor mletý nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde
Skořice mletá nakoupíte zde
Hřebíček mletý nakoupíte zde
Nové koření mleté nakoupíte zde

Postup přípravy

1Z dýně okrájejte slupku, rozkrojte ji a vydlabejte vnitřek. Nakrájejte dýni na kostičky a dejte vařit do měkka. Uvařenou dýni zceďte, rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého pyré a nechte vychladnout.

2Troubu předehřejte na 200 °C.

3Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience (cukr, mouku, sodu, sůl a koření). Rozpusťte máslo. Vejce rozšlehejte s hrnkem mléka.

4Do směsi suchých ingrediencí přidejte rozšlehaná vejce s mlékem, rozpuštěné máslo a vychladlé pyré. Vše důkladně promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky.

5Přidejte brusinky (nebo rozinky či čokoládu - dle chuti) a opět promíchejte.

6Těsto nalijte do předem vymazané a moukou vysypané formy a dejte péct na 50 až 60 minut.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všechny recepty s kořením Zázvor mletý
Všechny recepty s kořením Muškátový ořech mletý
Všechny recepty s kořením Skořice mletá
Všechny recepty s kořením Hřebíček mletý
Všechny recepty s kořením Nové koření mleté

Zpět na začátek kuchařky
Díky cookies a práci s osobními údaji bude pro Vás prohlížení stránek ještě příjemnější!

Používáme je totiž k zajištění co možná nejlepší funkčnosti a k personalizaci obsahu našich webových stránek.

Kliknutím na tlačítko "Přijmout" souhlasíte s jejich využíváním a předáním údajů o chování na našem webu.
Více informací
cookie
cookie