1 hrnek třtinového cukru nebo cukru krupice
2 hrnky hladké mouky
2 lžičky jedlé sody nebo 3 lžičky kypřícího prášku
1 lžička soli
2 velká vejce
1 hrnek mléka
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mletého muškátového oříšku
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mletého nového koření
6 lžic másla (rozpuštěného)
3 hrnky dýně (nakrájené na kostičky)
1 hrnek sušených brusinek (můžete použít i rozinky nebo na kousky nasekanou čokoládu)
máslo na vymazání formy
mouka na vysypání
Zázvor mletý nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde
Skořice mletá nakoupíte zde
Hřebíček mletý nakoupíte zde
Nové koření mleté nakoupíte zde
1Z dýně okrájejte slupku, rozkrojte ji a vydlabejte vnitřek. Nakrájejte dýni na kostičky a dejte vařit do měkka. Uvařenou dýni zceďte, rozmixujte tyčovým mixérem do hladkého pyré a nechte vychladnout.
2Troubu předehřejte na 200 °C.
3Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience (cukr, mouku, sodu, sůl a koření). Rozpusťte máslo. Vejce rozšlehejte s hrnkem mléka.
4Do směsi suchých ingrediencí přidejte rozšlehaná vejce s mlékem, rozpuštěné máslo a vychladlé pyré. Vše důkladně promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky.
5Přidejte brusinky (nebo rozinky či čokoládu - dle chuti) a opět promíchejte.
6Těsto nalijte do předem vymazané a moukou vysypané formy a dejte péct na 50 až 60 minut.
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.