Korpus
170 g karamelových sušenek Lotus
30 g pekanových ořechů
75 g másla
Náplň
500 g plnotučného tvarohu ve vaničkách
200 g Lučiny
150 g medu
300 g pyré z dýně Hokkaido
5 vajec
2 kl skořice
1 kl mletého zázvoru
1 kl mletého kardamomu
1/2 kl muškátového oříšku
špetka vanilky
špetka soli
Přeliv
1 kelímek tučné zakysané smetany
1 kl medu
12 půlek pekanových ořechů
Skořice mletá nakoupíte zde
Zázvor mletý nakoupíte zde
Kardamom mletý nakoupíte zde
Muškátový ořech mletý nakoupíte zde
1Dortovou formu o průměru 22cm vyložte pečícím papírem.
2Rozpusťte máslo a nechejte vychladnout. Sušenky a ořechy rozdrťte v mixéru a smíchejte s máslem do podoby "mokrého písku". Směsí naplňte dno formy, pečlivě upěchujte lžící a dejte asi na hodinu chladit.
3Dýni zbavte prostřední dužiny se semínky, nakrájejte na kousky a vařte, dokud nezměkne. Poté ji nechte trochu vychladnout a rozmixujte ji ponorným mixérem na hladké pyré.
4Smíchejte tvaroh, Lučinu, med, pyré, koření a sůl a pořádně prošlehejte. Po jednom přidávejte vejce a už jen ručně prošlehejte.
5Nalijte náplň do formy a pečte v páře na 160°C asi hodinu. Nebojte se po upečení, že vypadá trochu tekutě, on ztuhne. Potevřete dvířka trouby a nechejte v ní cheesecake vychladnout. Pak jej přemístěte do lednice a nechejte nejlépe přes noc chladit.
6Smetanu s medem prošlehejte pečlivě do hladka a nalijte na cheesecake. Opět dejte alespoň na 2 hodiny ztuhnout. Nakonec ozdobte ořechy a podávejte.
Mňam!
Nakupujte v našem eshopu podle toho co máte rádi a co se chystáte vařit. Vy si nakupte suroviny, my Vám k nim dodáme koření.